Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen, misschien vindt u het antwoord hier.
Staat uw antwoord hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Een warmtepomp zorgt voor de warmte in huis. De warmtepomp haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, en geeft deze warmte af aan je verwarming in huis. De warmtepomp werkt op stroom en bestaat vaak uit een binnen- en buitenunit. Een hybride warmtepomp werkt samen met je CV-ketel. Op de meeste momenten zorgt de warmtepomp voor de warmte in huis. Alleen als het kouder is, springt de CV-ketel bij. Je zit dus nooit in de kou. De CV-ketel zorgt ook voor het warme water in de badkamer en keuken.
Voor het klimaat en vanwege de snel gestegen gasprijzen willen veel mensen verduurzamen en gas besparen. De overheid stelt dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de minimum standaard wordt voor het verwarmen van woningen. Dit betekent dat vanaf dat jaar, bij de vervanging van de CV-ketel, de nieuwe verwarmingsinstallatie zuiniger en duurzamer moet zijn dan de originele CV-ketel.
Een hybride warmtepomp kan in principe altijd, in ieder huis. Maar hoe beter je gaat isoleren, hoe minder je CV-ketel hoeft bij te schakelen, en hoe minder aardgas je verbruikt.
Een hybride warmtepomp kan meestal gewoon met de radiatoren die je al hebt. Wanneer er weinig warmte nodig is, kan de hybride warmtepomp namelijk de woning volledig verwarmen, maar de CV-ketel kan altijd nog bijspringen wanneer er meer warmte nodig is. Je merkt dus in gebruik weinig verschil met je huidige installatie, maar bespaart wel op je aardgas verbruik. Wel is het zo dat wanneer je radiatoren groot genoeg zijn en met een lage temperatuur (35 tot 55 graden) de ruimte comfortabel kunnen verwarmen, je met een (hybride) warmtepomp nog meer kan besparen.
Het binnen deel van de hybride warmtepomp maakt geen geluid. Het buitendeel heeft wel een ventilator welke geluid kan maken als hij draait om de ruimte te verwarmen. De meeste eigenaren van warmtepompen geven aan hier verder geen last van te hebben wanneer deze juist is geïnstalleerd.
Wij komen standaard 1 keer per 24 maanden. Dit is de wettelijke, minimale periode voor onderhoud. Jaarlijks onderhoud is uiteraard ook mogelijk. Wij werken volgens de strenge regels van het CO-keur. Hiermee ben je gegarandeerd van een veilige installatie en kunnen onnodige ongelukken worden voorkomen.
Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren voor het einde van de kalendermaand. De opzegtermijn gaat in vanaf de 1e van de volgende maand. Stel: je wilt per 1 april opzeggen, dan moet je je abonnement uiterlijk voor 1 maart schriftelijk opzeggen. Voor maart krijg je dan de laatste automatische incasso.
Nee voor de periodieke onderhoudsbeurt van uw CV-ketel of warmtepomp maken wij zelf een afspraak. Hier hoef je dus zelf niet aan te denken, dat doen wij voor jou.
Sommige storingen zijn eenvoudig te verhelpen. Bekijk onze blog over 10 tips bij storing van je cv-ketel. Kom je er niet uit? Dan bel je natuurlijk met VSB; wanneer je een onderhoudsabonnement bij ons hebt, komen wij nog dezelfde dag om de storing te verhelpen.